EvenimentNoutăți

CONCERT CARITABIL DEDICAT ZILEI UNIVERSALE A IEI ȘI ANULUI OMAGIAL AL PASTORAȚIEI PERSOANELOR VÂRSTNICE

844views

Sâmbătă, 24 Iunie 2023, în parohia noastră, în contextual Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți), după Sf. Liturghie, în curtea bisericii a fost organizat un concert caritabil.

Concertul a fost susținut, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de Grupul de chitariști „Amicii”, instruit de domnul prof. Retea Costin, unul dintre cântăreții parohiei noastre.

În cadrul concertului tinerii oaspeți, alături de copii din parohia noastră, îmbrăcați în port popular, au interpretat cântece religioase, cântece patriotice (dedicate „Zilei Internaționale a Iei”), precum și pricesne.

La finalul concertului, părintele paroh Alexandru Mirel Lăudat a vorbit celor prezenți despre anul omagial închinat persoanelor vârstnice, evidențiind faptul că „prin această activitate social-filantropică cei mici au reușit să aducă mângâiere pentru sufletele celor prezenți, dar mai ales pentru beneficiarii Căminului pentru persoane vârstnice de la Mănăstirea Pasărea din județul Ilfov, care ne așteaptă de fiecare dată să venim să le aducem un strop de lumină, de speranță și de iubire. Credem că prin donația la care cei prezenți au avut posibilitatea să contribuie vom putea aduce bucurie în sufletul celor care beneficiază de serviciile sociale din cadrul acestui așezământ. Îi mulțumim domnului prof. Retea Costin și celor care ne-au încântat pentru bucuria prilejuită, dorind tuturor celor prezenți, precum și beneficiarilor și ostenitorilor Căminul pentru persoane vârstnice de la Mănăstirea Pasărea, multe împliniri duhovnicești, rugând-l pe Sf. Ioan Botezătorul, prăznuit astăzi, să fie pe mai departe ocrotitor, purtător de grijă și rugător pentru noi înaintea Tronului Preasfintei Treimi”.

Mai multe imagini aici: ⬇️⬇️⬇️

***

Căminul pentru persoane vârstnice de la Mănăstirea Pasărea funcționează într-o clădire din curtea așezământului monahal și oferă pentru servicii pentru 30 de vârstnice aflate în risc de excluziune socială: găzduire, hrană, îngrijire, asistență medicală primară, consiliere psihologică, socială și spirituală.