EvenimentNoutăți

Postul Nașterii Domnului – bucurie pentru noi și pentru semeni – acțiune social-filantropică desfășurată de elevi ai Liceului Tehnologic Nikola Tesla și Parohia Oborul Nou din București

518views

În „Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice”, persoanele asistate în cadrul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Bucureşti şi personalul care îi deserveşte au primit vineri, 24 Noiembrie 2023, fructe, legume şi alimente în cadrul unei acţiuni social-filantropice, desfășurată de Parohia Oborul Nou, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Nikola Tesla din București.

Acțiunea care a purtat numele de “Postul Nașterii Domnului – bucurie pentru noi și pentru semeni” a fost posibilă cu sprijinul enoriașilor, precum și prin implicarea doamnei director Cristina Andreescu de la Liceul Tehnologic Nikola Tesla, a doamnei Fănuța Lisman, profesor de religie ortodoxă, a doamnei profesor Ioana Natalia Iconaru, dar mai ales a tinerilor din cadrul instituției de învățământ.

Cu ocazia vizitei, Părintele Alexandru Mirel Lăudat a oferit calendare agendă pentru anul 2024 personalului așezământului, dar și tuturor persoanelor implicate, ca mulțumire pentru această acțiune socială şi a urat sănătate şi ajutor de la Dumnezeu tuturor celor aflaţi în acest centru.

„Este un prilej de aleasă bucurie să putem ajuta şi să aducem un zâmbet celor asistaţi aici, dar și persoanelor care se jertfesc aici zilnic. Pe parcursul acestui an omagial parohia noastră a ajutat periodic centru “Sf. Nectarie”, precum și alte așezăminte de asistență socială, iar astăzi am încercat să aducem ceea ce au nevoie zilnic, respectiv legume şi fructe, alimente, dar şi  produse de igienă. Aceşti tineri au înţeles cât de important este să aducem o bucurie oamenilor aflaţi în suferinţă”, a spus părintele paroh Alexandru Mirel Lăudat de la Parohia Oborul Nou.


De asemenea, directorul centrului, domnișoara Adriana Căruntu, şi-a exprimat recunoştinţa pentru sprijinul  oferit de elevii Liceului Tehnologic Nikola Tesla” din București şi de parohia Oborul Nou: „Mulţumesc reprezentanţilor celor două instituții pentru dragostea şi deschiderea manifestate faţă de Centrul «Sfântul Nectarie» şi pacienţii lui. De foarte mulți ani, parohiile și tinerii, în parteneriat, sunt aproape de noi, sprijinind constant activitatea noastră. Fiecare ajutor oricât de mare sau cât de mic este binevenit și ne rugăm Maicii Domnului să răsplătească tuturor dragostea și jertfa. Apreciem tot efortul depus şi faptul că astăzi au fost alături de noi și câțiva tineri, care reprezentanți ai celorlalți tineri voluntari”.


***

Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” furnizează servicii spitalicești de îngrijiri paliative pentru pacienții adulți cu afecțiuni oncologice, aflați în stadiu terminal, constând în creșterea calității vieții acestora printr-un complex de îngrijiri medicale, psihologice și spirituale ce urmăresc tratamentul durerii fizice și al suferinței psihologice cauzate de boală.