EvenimentNoutăți

Slujba de binecuvântare la Liceul Tehnologic “Nicolae Tesla” din parohia noastră

635views

Astăzi, 15 Decembrie 2023, la Liceul Tehnologic Nikola Tesla din proximitatea bisericii noastre, în prezența doamnei director Cristina Andreescu, a doamnei Fănuța Lisman, profesor de religie ortodoxă, a cadrelor didactice și a elevilor, a fost săvârșită o slujbă prin care s-a cerut binecuvântarea lui Dumnezeu pentru noul cabinet de religie și pentru atelierul de creație ale instituției de învățământ.


În cuvântul de învățătură, părintele paroh Alexandru Mirel Lăudat a evidențiat faptul că este “minunat să împletim ora de Religie cu un loc de taină, în care elevul să pună în practică tot ce a învățat la ora de Religie. Credința noastră ne face să ne ancorăm viața, în cele mai sensibile aspecte ale ei, în Dumnezeu și să știm că El face parte din viața noastră și că noi facem parte din viața lui Dumnezeu. Dacă înțelegem lucrul acesta, viața noastră poate fi una luminoasă și luminată de harul Duhului Sfânt”.

Cu prilejul vizitei, părintele paroh a oferit o icoană a Maicii Domnului, apoi și-a exprimat convingerea că “icoana dăruită va fi „ascultătoare a rugăciunilor” și că Maica Domnului îi va ocroti pe elevi de cursele văzuților și nevăzuților vrăjmași, de toate ispitele și mrejele ucigătoare de suflet ale acestui veac, pentru că tinerii, lăsați în voia plăcerilor, sunt ca spinii aruncați, care nu se pot lua cu mâna. Maica Domnului se roagă Fiului ei să dăruiască tuturor înțelegere dreaptă și bună cugetare a inimii și să lumineze mintea elevilor spre cunoașterea sfintelor învățături”.


La final, părintele paroh împreună cu cântărețul parohiei noastre Andrei Marinache au binecuvântat toate sălile de curs, cancelaria profesorilor, biblioteca și laboratoarele liceului.